Podrška ostvarivanju prava slijepih i slabovidih

Друштво

ТЕСЛИЋ, 2. АПРИЛА /СРНА/ - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић позвао је данас чланове Организације слијепих и слабовидих општине Теслић да се снажније укључе у активности у вези са измјенама закона и правилника, које су у току, да би било олакшано остваривање њихових права.


Богданић је након посјете овој организацији најавио одржавање састанка представника привреде и друштвених институција о рјешању питања незапослености ове популације да би се искористила њихова радна способност с обзиром на заинтересованост да се друштвено и привредно ангажују.

Он је навео да је теслићка Организација слијепих и слабовидних добро организована и технички опремљена.

Предсједник општинске Организацији слијепих и слабовидих Градимир Крагић
указао је Богданићу на проблеме у вези са запошљавањем младих са оштећеним видом, истакавши да је пет таквих особа незапослено, а да је једна запослена у области здравства.

Крагић је указао и на бирократске баријере у вези са примјеном закона о здравственом осигурању и помагалима.

Он је навео да ова организација највише пружа услуге подршке особама оштећеног вида у редовном школовању јер посједује квалитетну технологију и опрему.

Општинска Организација слијепих и слабовидих лица у Теслићу има 58 чланова, од којих је 28 без вида, а остали су слабовиди.

Извор: Новинска агенција Републике Српске - СРНА