Dušica Murić, je rođena Kraljevu, a živi u Užicu. Išla je u Osnovnu školu "Dimitrije Tucović" u Kraljevu. Završila Učiteljski fakultet u Užicu. Radi u Narodnoj biblioteci Užice na Pozajmnom odeljenju za odrasle. (izvor Wikipedia)

 

 

 

Dušica Murić o sebi

U toku 2014. godine u Narodnoj biblioteci Užice bila sam autor i realizator projekta Usluga za sve: formiranje i razvoj bibliotečkih usluga za slepa i slabovida lica koji je sufinansiralo Ministarstvo kulture i informisanja. Projektom je bila predviđena informatička obuka zainteresovanih slepih i slabovidih lica.

Opširnije: Dušica Murić o sebi

Taktilna izložba „Dodirni i oseti “ u Narodnoj biblioteci Užice

DSCF3683U sklopu proslave Dana grada Užica a u okviru projekta Narodne biblioteke Užice „Korak ka jednakosti“ koji podržava Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije ,6.oktobra u holu Narodne biblioteke Užice otvorena je izložba „Dodirni i oseti“. Reč je o taktilnoj izložbi 10 umetničkih dela iz ove kolekcije koja su prilagođena osobama sa invaliditetom-slepim i slabovidim ali i široj populaciji. Na izložbi u užičkoj biblioteci prikazano je osam od deset dela.

Opširnije: Taktilna izložba „Dodirni i oseti “ u Narodnoj biblioteci Užice

Informatičko opismenjavanje

Ужичка Народна библиотека, уз подршку Министарства културе и информисања, кроз различите активности, већ две године ради на информатичком описмењавања суграђана. Обуку за рад на рачунару, кроз пројекте "Кликни и упознај дигиталне изворе информација", "Услуга за све" и "Пронађи и користи информације", до сада је прошло више од 1.100 Ужичана.

Opširnije: Informatičko opismenjavanje